Maak Een Afspraak Voor Bekkenoefentherapie

Gepubliceerd dec. 09, 22
6 min read

Bekkenoefentherapeut

De bekkenfysiotherapeut en bekkenoefentherapeut van Alpha helpen bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom en in het bekkengebied. Als het nodig is, geeft de bekkentherapeut advies over houding, de belasting op het bekken, toiletgedrag, eet- en drinkgewoonten of hulpmiddelen. Ook met vragen op seksueel gebied kunnen mensen terecht bij de bekkenfysiotherapeut en bekkenoefentherapeut - bekkenfysiotherapie.

Ook voorafgaand of na een operatie kan bekkenfysiotherapie of bekkenoefentherapie nuttig en waardevol zijn (bekkenfysiotherapeut). Denk hierbij aan een prostaatkankeroperatie, een verwijdering van de baarmoeder of een buikoperatie. Na een operatie in het buik- en/of bekkengebied kunnen veranderingen ontstaan. Deze veranderingen kunnen voor klachten zorgen. Het doel van Bekkenfysiotherapie en Bekkenoefentherapie is om de patiënt te leren omgaan met de veranderingen en klachten.

Fysiotherapie En Oefentherapie Vanaf 18 Jaar

De bekkenfysiotherapeut is er voor mannen, vrouwen en kinderen die problemen hebben in het gebied van het bekken, de lage rug, buik en bekkenbodem - bekkenfysiotherapie. Verlies je zonder dat je het wilt plas of poep? Laat je vaak windjes, heb je moeite met vrijen of is bewegen pijnlijk nu je zwanger bent? Wat voor klachten je ook hebt in en rond je bekken: wij kunnen je helpen.

Dus voor mannen, vrouwen en kinderen. Veel behandelingen krijg je vergoed vanuit je aanvullende verzekering en verlies van urine vanuit de basisverzekering. De eerste stap is een gesprek! De bekkenbodem is een spierlaag onderin het bekken die de blaas met de urinebuis, de baarmoeder met de vagina en de endeldarm ondersteunt.

De Oplossing Voor Uw Bekkenbodemklachten

Ook hebben ze een functie bij seksualiteit. Als bekkenbodemspieren niet goed functioneren, kunnen mensen klachten krijgen zoals pijn in de onderbuik, de bekkenbodem, het stuitje of het schaambeen. Ook kunnen ze last krijgen van lage rug- en bekkenpijn. Veel bekkenklachten zijn te verhelpen, maar met sommige klachten is het best lastig om naar een zorgverlener te gaan.

Bekkenklachten komen veel voor en de bekkenfysiotherapeut is erin gespecialiseerd. De bekkenfysiotherapeut helpt bij het leren herkennen, trainen en ontspannen van de spieren rondom het bekken. Daarbij wordt soms gebruikgemaakt van speciale apparatuur. Die apparatuur zoals de MAPLe meet de activiteit van de bekkenbodemspieren, zodat je kunt zien wat je (niet) doet.

Diagnostiek In De Bekkenfysiotherapie

Ook met vragen op seksueel gebied kunnen mensen terecht bij de bekkenfysiotherapeut. Een bekkenfysiotherapeut is bevoegd en deskundig om een inwendig onderzoek te doen. Een inwendig onderzoek bij onze fysio vindt plaats wanneer we willen analyseren hoe jouw bekkenbodemspier functioneert. bekkenoefentherapie. Zo kijken we onder andere naar het bekken, de bekkenbanden en de bekkenbodem.

Heb je dus veel last van bekkenklachten? Laat dan door de fysio voor jouw bekkenbodem een onderzoek uitvoeren. Wij helpen je daarnaast ook graag met andere klachten, zoals het behandelen van obstipatie. Een inwendig onderzoek bij de fysio in Zaltbommel, Ochten of Beesd helpt je bij het verhelpen van verschillende klachten, zoals klachten rond de bekkenbodem.

Kinderen, Vrouwen En Mannen Van Alle Leeftijden Kunnen Bij De Bekkenfysiotherapeut Terecht

Comments, Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Phone, Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekkenoefentherapie - Fysiotherapie

De Oplossing Voor Uw BekkenbodemklachtenOefentherapie & Fysiotherapie

Alpha fysiotherapie is een dynamische, enthousiaste praktijk die zich gespecialiseerd heeft in effectiviteit. Bij Alpha wordt er op een professionele en moderne manier naar bewegingsvraagstukken gekeken, daarmee komen zij sneller tot oplossingen en helpen zij u verder. echografie. Of het nu gaat om kwalitatief bewegingsonderzoek, revalidatie, training of een second opinion; hun professionals gaan op gerichte en doortastende wijze te werk..

Olger is Manueeltherapeut, (NLP-) Coach, Adviseur Arbeid en Gezondheid en is gespecialiseerd in Complementaire Methoden. Hij onderscheidt zich door een brede denk- en werkwijze met betrekking tot uw gezondheid. De wetenschap dat jij meer bent dan een verzameling organen, spieren en botten, tezamen met een groot hart voor het leven, vormen de basis van zijn open en effectieve benadering.

Wat Is Bekkenoefentherapie - Oefentherapie

• Freek van der Donk en Eva de Weert in de praktijk in Zaltbommel. Foto: Tido Mureddu In 2000 startte Freek van der Donk zijn eigen fysio-praktijk, die sinds 2012 gevestigd is in het pand met het kenmerkende ronde dak aan de Nieuwe Tijningen. Gepaard met die verhuizing, ging ook een uitbreiding van het personeelsbestand en dat bracht weer een hoop administratieve taken met zich mee, die allemaal op het bordje van Van der Donk terecht kwamen.

Er valt een zware last van mijn schouders", geeft Van der Donk ruiterlijk toe. Dat komt door de overname door Alpha fysiotherapie, dat al tien jaar aan de weg timmert in de Betuwe en nu ook naar de Bommelerwaard gaat uitbreiden. Mede-praktijkeigenaar Eva de Weert is daar maar wat blij mee: "We hadden al patiënten die vanuit de Bommelerwaard naar ons toe kwamen en dat triggerde ons om in deze regio te kijken.

Wat Is Bekkenoefentherapie - Oefentherapie

Bekken En ZwangerschapstherapieOefentherapie & Fysiotherapie

We dachten hetzelfde en er was van beide kanten geen twijfel of we dit moesten doen", zo stelt Van der Donk. Dat beaamt De Weert: "Uit dat gesprek bleek dat onze visies heel goed op elkaar aansluiten; we gaan allebei met de tijd mee en blijven graag voorop lopen op het gebied van nieuwe ontwikkelingen." Van der Donk noemt nog een andere belangrijke overeenkomst: het scholen in specialisaties - bekkenfysiotherapie.

Oefentherapie En FysiotherapieSpecialisten Bij Bekkeninstabiliteit En Bekkenpijn

Dat maakt de kwaliteit hoog en de praktijk laagdrempelig. Ons hele team blijft ook na de overname hetzelfde, er komen alleen nog een aantal extra werknemers bij." 'Alpha fysiotherapie v/d Donk' zoals de vestiging gaat heten, gaat bovendien op termijn ruimere openingstijden hanteren, met een avondopenstelling tot 21:00 uur. De overname door Alpha fysiotherapie mag dan al beklonken zijn, maar Van der Donk is vooral blij als de klant daar op korte termijn weinig van merkt: "Ik weet zeker dat er voor de klanten niet veel verandert en dat de overdracht langzaam gaat.

Bekken En Zwangerschapstherapie

De Bekkenfysiotherapeut Helpt Bij Het Leren Herkennen, Trainen En Ontspannen Van De Spieren Rondom Het BekkenDe Bekkenfysiotherapeut Richt Zich Op Mensen Met Problemen In Het Bekken, De Lage Rug, Buik En Bekkenbodem

Ik gun 'Alpha' alles om er een nog mooiere praktijk van te maken. En daar wil ik graag aan meewerken." .

Je wilt beter bewegen. Bijvoorbeeld omdat je wilt herstellen van een aandoening, of na een operatie, een (sport)blessure, ziekte of een ongeval. Dat herstel komt je niet zomaar aanwaaien; het kost inspanning en je hebt er doorzettingsvermogen voor nodig. Daarom zijn een goede begeleiding en goed advies belangrijk. Daar zorgen wij voor.

Bekkenoefentherapeut

De Bekkenfysiotherapeut Leert U Hoe U De Spieren Van De Bekkenbodem Bewust Kunt GebruikenOntspannen Bewegen

We houden van vernieuwing en verandering, op één voorwaarde: het moet leiden tot verbetering van onze behandelingen en therapieën. Als het gaat om nieuwe technieken zijn er veel fabels in de omloop. Wij richten ons op de feiten: alleen als wetenschappelijk is vastgesteld dat een nieuwe techniek of methode werkt, gaan we ermee aan de slag.

Vestigingen en Faciliteiten Alpha Fysiotherapie beschikt over vestigingen in de regio’s Utrecht en Rivierenland. Onze ambitie is om het aantal vestigingen geleidelijk uit te breiden. Als we groeien kunnen we investeren in meer en modernere faciliteiten en behandelmethoden, bijvoorbeeld de nieuwste shockwave- of echoapparatuur (bekkenbodemtherapie). Bovendien kunnen we ons dan inhoudelijk beter en intensiever specialiseren, zodat we voor jou als patiënt de beste zorg en de beste begeleiding kunnen geven, precies gericht op jouw behoefte.

U Krijgt Bekkenfysiotherapie Vergoed Uit De BasisverzekeringTwee keer per jaar gaan de praktijeigenaren met de fysiotherapeuten in gesprek. We geloven dat fysiotherapeuten die blij naar hun werk gaan, ook zorgen voor blijere patiënten. Daarom vinden we het belangrijk om professionele wensen te bespreken en vragen te stellen: Welk onderdeel binnen de Fysiotherapie spreekt je het meest aan? Hoe wil je je verder ontwikkelen binnen de praktijk? Samen stellen we vervolgens een persoonlijk ontwikkelingsplan op. bekkenbodemtherapie.

Meer van Gezondheid tips

Navigation

Home